Nazadnje ogledano: 0 izdelkov
  • 041 625 157|051 613 723 (ponedeljek–petek: 8.00–16.00)

Vabila - 3D Sleeking (Tisk z metalik folijo)

3D Sleeking - nova dimenzija tiska! Tisk vabil z metalik kovinsko folijo v različnih barvnih odtenkih.

no_image.jpg
no_image.jpg
3D Sleeking vabila so posebna vrsta vabil, ki jih praviloma ne tiskamo s klasičnim CMYK tiskom, ampak so določeni deli tiskovine, kot so besedilo, logotipi ali dekorativni elementi tiskani z metalik folijo.

Sleeking je sodobna digitalna tehnika, ki omogoča natančno in enakomerno nanašanje metalik folije na papirje z ustrezno površino, ki je ni potrebno plastificirati. 

Vabila Sleeking tiskamo na kvaliteten voluminozni papir z žametno mat površino znamke Gardapat 13, v gramaturi 250 g/m2, ki je na voljo v beli ali rahlo bež barvi. Material zagotavlja ustrezno površino za natančen tisk reliefnega UV laka, na katerega se s toploto in pritiskom nanaša posebna metalik folija v različnih barvnih odtenkih.

Za razliko od tradicionalnih tehnik je ta vrsta tehnologije bistveno hitrejša in cenejša opcija oplemenitenja tiskovin, saj ne zahteva izdelavo dragih klišejev in je zato primerna za tisk majhnih in srednjih naklad.
V primerjavi s klasičnim toplotnim tiskom, velja izpostaviti dejstvo, da ima ta tehnologija določene omejitve. Zelo pomembno je, da pri pripravi za tisk upoštevate dejstvo, da gre pri digitalnem tisku folije v bistvu za reliefni - izbočen tisk (cca. 0,4 mm), zato uporabo zelo majhnih pisav in tankih linij odsvetujemo, saj se lahko zgodi, da tisk ne bo dovolj oster.