Nazadnje ogledano: 0 izdelkov
  • 041 625 157|051 613 723 (ponedeljek–petek: 8.00–16.00)

Mehka vezava - šivana / lepljena (Od 40 do 700 strani)

Brošure, knjige, letna poročila, publikacije v mehki vezavi (šivano z nitjo, lepljeno), od 32 strani naprej. Izberite format, ki vam ustreza!

Prikazujem 1 do 10 (od 10 izdelkov)
Šivanje z nitjo je tehnološka operacija, kjer pravilno znešen knjižni blok povežemo v celoto. Šivalni stroj pri tem šiva znešen knjižni blok s pomočjo sintetičnega sukanca.

Posamezne knjigoveške pole stroj najprej preloži na polovico in jih po pravilnem vrstnem redu zbira na šivalnem sedlu, kjer poteka šivanje. Iz spodnje strani stroj s prebodno iglo naredi luknjico, skozi katero iz zgornje strani vstopi kvačka in šivanka s sukancem.

Ko sta šivanka in kvačka v notranjosti pole, prenese prenašalec sukanec od šivanke do kvačke. Kvačka se obrne za 180° in s tem naredi vozel, ki omogoča zategovanje sukanca in s tem tudi povezovanje posameznih knjigoveških pol.

Nato se šivanka in kvačka vrneta iz pole ter se isti proces nadaljuje z naslednjo knjigoveško polo.

Ko se zašije zadnja knjigoveška pola v knjižnem bloku, se sukanec loči in začne se šivanje novega knjigoveškega bloka.
Sledi postopek broširanja, pri katerem stroj za broširanje na hrbet knjižnega bloka nanese vroče lepilo (Hotmelt), na drugi strani požlebka platnico (4x) in ju s pritiskom med seboj sestavi-zlepi. Brošuro nato iz treh strani na obrežemo na končni format.

Brošure so navadno tiskane na premaznem ali nepremaznem offset papirju, ki je lahko tudi voluminozen ali 100% recikliran, z obsegom od 32 strani naprej, pa tja do +700 strani, oziroma maksimalne debeline knjižnega bloka 50 mm.

Ovitek brošure je tiskan na debelejše papirje - kartone, z opcijo izbire plastificiranja in 3D parcialnega lakiranja.

Prednost vezave šivane z nitjo, je v vzdržljivosti oz. obstojnosti brošure, saj pri tej vezavi listi ne morejo izpadati in je tako primerna za trajnejše izdelke, ki so pogosto v uporabi in se velikokrat odpirajo.